Werken in de cloud met JDS bedrijfsautomatisering

Wat is in de cloud werken?

Wat is werken in de cloud nou eigenlijk? Het is heel simpel: zolang er een internetverbinding is, kan u gebruik maken van een online werkplek, ook wel van in cloud werken. Op deze manier heeft u altijd toegang tot al uw bestanden, mail en applicaties. Bedrijven die gebruik maken van in de cloud werken bieden hun medewerkers een werkplek die overal toegankelijk is.

Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op!

Bedrijfsnaam

Bedankt voor het invullen.
Je gegevens zijn verzonden!

Werken vanuit de cloud

We zien dat steeds meer bedrijven werken in de cloud. Niet alleen grote bedrijven kiezen voor een digitale werkplek, ook MKB’ers en ZZP’ers maken de keuze voor in the cloud werken. Handig, want zo kunnen medewerkers kiezen of ze op kantoor, in de stad, in de trein of thuis werken. Wist u dat alle software in de cloud automatisch up-to-date blijft? U werkt met online applicaties waardoor u alle benodigde hardware niet op uw eigen computer of laptop hoeft te installeren. Dat scheelt veel opslagruimte op uw harde schijf.

Hoe start ik met werken in de cloud?

Er komen een hoop vragen bij u op wanneer u over wilt gaan naar werken in de cloud. Hoe werkt deze migratie? Hoe verplaats ik applicaties en data veilig? Waar moet ik beginnen? We begrijpen dat wanneer u op dit moment nog alles op uw computer opslaat, het een grote stap is om in één keer over te gaan naar werken in de cloud. 

    Daarom nemen veel bedrijven en ondernemers deze grote stap in kleinere stapjes. Denk aan:

    Stap 1: Dit is een hele klus. Zet een back-up van al uw bestanden in de cloud. Het voordeel van online opslaan is dat u niets aan uw werkwijze hoeft te veranderen, maar u wel overal toegang heeft tot uw data.

    Stap 2: Zet uw boekhouding online. Veel bedrijven of ondernemers doen een groot deel van hun boekhouding offline in Excel of op papier. Kies voor een online boekhoudprogramma en zet alles veilig in de cloud.

    Stap 3: De laatste stap, werk vanaf nu in de cloud. Bent u bekend met Microsoft Office-programma’s zoals Outlook, Excel en Word? Stap dan over op het zakelijke Office pakket. Hiermee kunt u gemakkelijk samenwerken met uw collega’s en alle applicaties zijn altijd up-to-date.

    Uiteraard kan JDS bedrijfsautomatisering dit gehele proces voor u verzorgen. Neem gerust contact met ons op.

      

    1
    3
    2
    3

    Werken in de cloud Office 365

    Met Microsoft Office 365 werkt u met de door u vertrouwde Office programma’s zoals Outlook, Excel, PowerPoint en Word, u beheert uw omgeving vanuit één centrale en beveiligde plek. U bent altijd en overal beschikbaar en werkt gemakkelijk samen met uw collega’s. Het mooie aan werken in de cloud Microsoft is dat alle applicaties altijd up-to-date zijn, hierdoor werkt u altijd met de laatste versies van documenten. U hoeft geen Microsoft 365 specialist te zijn om te kunnen werken met Office 365. Het is volledig gebruiksvriendelijk en omdat het wereldwijd zoveel gebruikt wordt kan iedereen hiermee werken. Nog een aantal voordelen:

    • Office 365 maakt het mogelijk om samen met collega’s makkelijk bestanden te delen en samen aan bestanden te werken;
    • U kunt samenwerken als een team via Microsoft Teams. Al uw teambestanden en chats op één plek, plan en deel vergaderingen, en blijf gesynchroniseerd;
    • Alles werkt via realtime;
    • U heeft de totale controle over wie bestanden kan bekijken, bewerken en openen.

       

    Veilig werken in de cloud

    Vanzelfsprekend blijft u er als organisatie verantwoordelijk voor dat uw medewerkers veilig kunnen werken in the cloud. Cloudbeveiliging wordt een steeds belangrijker topic. Zorg ervoor dat u uw security goed geregeld heeft. Internetcriminelen worden namelijk steeds slimmer en de gevolgen van cybercriminaliteit hebben steeds meer impact. We denken uiteraard graag met u mee over een optimale beveiliging van uw situatie. 

    Een goede beveiliging bestaat uit verschillende lagen die goed op elkaar afgestemd moeten worden. Een firewall, spamfilter en anti-virus zijn standaard vereisten. Een MFA (meervoudige verificatie) en een VPN-verbinding zijn wat ons betreft essentieel. We geven u graag gevraagd- en ongevraagd advies, zodat u zorgeloos aan het werk kunt.

    Voordelen werken in de cloud

    Werken in the cloud heeft diverse voordelen. We zetten ze graag voor u op een rijtje:

    • Altijd en overal toegang tot uw werkplek;
    • Makkelijk meegroeien met uw organisatie: een clouddienst is schaalbaar waardoor u uw organisatie gemakkelijk aan groei of krimp kan aanpassen;
    • Geen onderhoud, de software wordt namelijk automatisch bijgewerkt;
    • 24/7 support van onze eigen storingsdienst;
    • Een veilige (online) werkplek;
    • Geen investeringen in hardware;
    • Vast maandbedrag (en maandelijks aanpasbaar);
    • Hogere tevredenheid bij medewerkers doordat medewerkers de vrijheid hebben om naast kantoor op andere plekken werkzaamheden te verrichten.

    Wilt u meer weten over werken in de cloud? Wilt u graag deskundig advies van een van onze medewerkers of eens van gedachten wisselen over onze cloud filosofie? JDS bedrijfsautomatisering helpt en adviseert u graag. We vertellen u graag alle voordelen over werken in de cloud. Neem vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies, we vertellen u graag wat mogelijk is.

     

     

    1
    2
    3
    4

    Andere diensten van JDS

    Firewall

    Een firewall beschermt uw organisatie tegen indringers. Het hebben van een goede firewall is een must-have. Wij richten bedrijfsnetwerken in met Fortigate firewalls. Dit zijn de Next Generation Firewalls. Deze apparaten bieden een complete set aan veiligheidsmaatregelen die hoog aangeschreven staan in onafhankelijke onderzoeken. De firewalls zijn in gebruiksgemak, mogelijkheden, veiligheid en betaalbaarheid een van de beste, zo niet de beste.

    Endpoint protection

    Endpoint protection controleert of externe apparaten, die een connectie met het bedrijfsnetwerk willen maken, voldoen aan de geldende beveiligingsvoorwaarden. Voldoen ze daar niet aan, dan wordt er ook geen verbinding gemaakt. Zo voorkomt u dat ongewenste spyware, malware, virussen en andere malafide software toegang krijgen tot uw bedrijfsnetwerk en daar schade aanrichten. Zo is de beveiliging van uw kostbare gegevens veiliggesteld.

    Back-up

    Het kwijtraken van bestanden, e-mail of andere gevoelige data kan worden voorkomen door het maken van betrouwbare en complete back-ups. In geval van storingen is het van groot belang om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Door het configureren van geautomatiseerde back-ups kunnen we het risico op dataverlies zo klein mogelijk maken. Hoe uitgebreider de back-up, hoe beter. De beste back-up bevat naast de documenten en e-mail ook het besturingssysteem van de werkplek.

    Meervoudige verificatie (MFA)

    Meervoudige verificatie is een proces waarbij gebruikers tijdens het aanmeldproces om een aanvullende vorm van identificatie wordt gevraagd, zoals het invoeren van een code op hun mobiele telefoon of het uitvoeren van een vingerafdrukscan. Zo voorkomt u dat indringers zich in uw netwerk infiltreren.

    Adres

    Keizersveld 25
    5803 AM Venray

    Postbus 450
    5800 AL Venray

    Contact

    Openingstijden:

    Ma-Do: 8:00 - 17:30
    Vrij: 8:00 - 16:30

    +31 (0)478 585 457

    contact@jds.nl