Phishing Campagnes
Inzicht in de awareness van uw medewerkers

Om erachter te komen of uw medewerkers voldoende kennis en awareness hebben op het gebied van cybersecurity en met name de veel voorkomende vorm phishing, kunt u een phishing campagne laten uitvoeren. Bij deze campagne wordt er een echte situatie nagebootst waarbij u de kennis en awareness van uw medewerkers kunt controleren en de risico's eenvoudig in kaart kunt brengen.

Phishing is een veel voorkomende vorm van cybercriminaliteit die wordt gebruikt om gevoelige gegevens te achterhalen van een individu of organisatie. Een phishing campagne geeft inzicht in hoeverre uw medewerkers phishingmails openen, doorklikken op links of zelfs inloggegevens verstrekken. Daarnaast is een phishing campagne een perfect middel om bewustwording te creëren binnen uw organisatie. 

Neem contact met ons op voor advies en de mogelijkheden voor uw organisatie via het formulier.

Neem contact met ons op

Vul het contactformulier in, dan komen wij zo snel mogelijk bij u terug met advies en mogelijkheden voor uw organisatie.

Bedrijfsnaam

Bedankt voor het invullen.
Je gegevens zijn verzonden!

Security Awareness

Wat is phishing?

Phishing is wanneer cybercriminelen kwaadaardige e-mails verzenden die zijn ontworpen om mensen te misleiden om op een link te klikken of een document te openen. De bedoeling is vaak om gebruikers ertoe te brengen financiële informatie, systeemreferenties of andere gevoelige gegevens te onthullen. Phishing valt, als het gaat om cyberaanvallen, onder ‘Social Engineering’. Deze cyberaanvallen proberen in te spelen op een persoon om ervoor te zorgen dat deze persoon een actie onderneemt.

Waar is mijn data heen?

risico's van phishing

Cybersecurity is de laatste jaren bij iedereen een bekend verschijnsel. Bewust of onbewust hebben alle mensen ermee te maken. Je persoonlijke gegevens vertrouw je toch niet zomaar toe aan derden? Toch zijn we genoodzaakt ons vertrouwen te stellen in bedrijven die met onze gegevens ‘aan de haal’ gaan. Denk aan je mobiele telefoon, je slimme thermostaat of een online muziek abonnement.

Zonder akkoord te gaan met allerlei voorwaarden kunnen we immers geen gebruik maken van de diensten dat een bedrijf aanbiedt! En zo heb je weinig of geen grip meer op wat er met je data gebeurt. Als bedrijf zit je met hetzelfde probleem. Je wilt niet dat je bedrijfsdata zomaar buiten de deur ligt. Je koopt daarom allerlei apparaten en abonnementen om je data veilig te houden. Denk aan firewalls die het netwerk beschermen en antivirus software om je computers te beveiligen. Maar wie of wat beveiligt je medewerkers? Zijn ze zich wel bewust van alle gevaren die op het internet liggen? En hoe weet je dat zeker? Dat brengt ons bij ‘de zwakste schakel’. 

1
2
3
4

De zwakste schakel

De zwakste schakel in je bedrijf is één van je collega’s. Eén onbewuste actie van één van je medewerkers kan zorgen voor toegang tot de bedrijfsgegevens die je zo goed had beschermd met allerlei apparaten en abonnementen. Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar zwakke ingangen in de beveiliging. Om te voorkomen dat je medewerker ongewenst criminelen ‘binnenlaat’ is bewustwording van essentieel belang. Hoe herkennen je medewerkers de online gevaren, terwijl dat niet hun vakgebied is?

Security awareness trainingen helpen uw medewerkers om bewust te worden van de gevaren op het internet. Start vandaag nog met een phishing campagne om inzicht te krijgen in de security awareness van uw medewerkers. Er kunnen verschillende campagnes worden opgezet om inzage te krijgen in hoeverre uw medewerkers kennis hebben van de gevaren van malafide links of bestanden in e-mails.

Wat is een phishing campagne?

Kennis van medewerkers

Een phishing campagne is een nagebootste phishing aanval om erachter te komen hoeveel kennis en bewustzijn uw medewerkers hebben over deze vorm van cyberaanvallen. Bij een phishing campagne ontvangen alle medewerkers een e-mail, precies zoals deze door hackers wordt opgezet, met een betrouwbaar ogende afzender en een link om op te klikken. 

Wij kunnen vervolgens exact monitoren welke medewerkers de e-mail geopend hebben en wie er op linking buttons of urls hebben geklikt. Hierdoor verzamelen wij inzichten die wij vervolgens in een rapportage met u delen, zodat u een beter beeld heeft over de risico's binnen uw organisatie en de awareness van uw medewerkers. 

Waar krijgt u inzicht in met een phishing campagne?

  • Hoeveel en welke medewerkers klikken op de link of openen de e-mail?
  • Hoeveel medewerkers rapporteren een phishing mail?
  • Vanuit welk apparaat of welke browser hebben ze op de link geklikt?
Veilig werken vanaf iedere gewenste locatie

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl