Nieuws &
Media

Nieuws & Media

Plan-IT introduceert koppeling met DBB

11-09-2019

Geoptimaliseerde interface tussen Plan-IT en DBB

De interface tussen en Plan-IT en DealerBandenBeheer is verbeterd! Hierdoor zal het inplannen van de bandenwisselafspraken inclusief de bijbehorende logistiek nog eenvoudiger worden. De bandenwisselafspraken kunnen nu meteen rechtstreeks worden vastgelegd vanuit Plan-IT. Verder is er meer overzicht over de banden opslag. Zo is het nu mogelijk om banden uit de opslag af te roepen. Uiteindelijk zal dit moeten resulteren in het nog efficiƫnter inzetten van kostbare tijd van dealers en het bewaken van betere en betrouwbaardere data.

Hoe gaat dat nou precies in zijn werk? Wanneer er een werkafspraak wordt ingepland in Plan-IT, zal in het systeem van DBB gekeken worden of de desbetreffende auto op zomer- of op winterbanden staat. Treft het systeem bijvoorbeeld zomerbanden aan onder de auto in de winter periode? Dan zal Plan-IT daarop anticiperen om een bandenwissel in te plannen. Wanneer het blijkt dat de banden aan vervanging toe zijn, kunnen de banden tegelijkertijd gereserveerd en afgeroepen worden.

Verder zijn de DBB-app en de digitale werkorder app CheckIT uitgebreid. Hierdoor is er nu de mogelijkheid om zelfstandig een bandenwissel in DBB te registeren. Hierdoor zal er geen service-adviseur meer aan te pas hoeven komen. De monteur maakt hierbij een foto van het kenteken van de auto. D.m.v. kentekenherkenning kan het systeem de gegevens van de zomer- en winterset uitrollen. Vervolgens hoeft de monteur alleen maar de banden aan te passen die onder de auto vandaan komen en de wissel in DBB doorgeven ter registratie.

Nieuwe versie Plan-IT

Naast dat we de samenwerking met DealerBandenBeheer hebben geoptimaliseerd, kon de Plan-IT software natuurlijk niet achterblijven. Hierbij kunnen wij mededelen dat Plan-IT Werkplaats verder is ontwikkeld. Er zijn nieuwe features bijgekomen maar ook een aantal zaken veranderd. Nieuwsgierig wat de nieuwe versie te bieden heeft? Klik dan hier om je in te lezen over de nieuwe ins en outs.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven