Nieuws &
Media

Nieuws & Media

Cybersecurity update

30-01-2020

Wat te doen omtrent Internet Explorer

Afgelopen week richtte de media zich op Internet Explorer. Er is aangetoond dat er een fout aanwezig is die er voor zorgt dat IE kwetsbaar is voor onbedoelde toegang tot uw systeem. Microsoft ziet liever haar gebruikers over gaan op Edge, of Edge Chromium. Daarom wordt IE maar met minimale security updates voorzien.

Er wordt daarom afgeraden om Internet Explorer anno nu nog te gebruiken. Daar zijn wij het ook mee eens. Er bestaan echter nog steeds softwarepakketten die nog afhankelijk zijn van Flash-ondersteuning (voor interactieve content) in de browser en dus blijft Internet Explorer gebruikt worden. Nieuwe browsers (Chrome, Firefox, Opera en Edge) bieden namelijk geen Flash-ondersteuning meer wegens securityrisico's. In plaats daarvan gebruiken deze browsers HTML5, wat een stuk veiliger is.

Ondanks dat u dus misschien niet helemaal om Internet Explorer heen kunt, wordt er wel aangegeven (en verzekerd) dat versies 9, 10 en 11 niet zomaar 'foute' code toestaan. Dat is ook de reden waarom er geen haast gezet wordt achter een nieuwe securityupdate, maar deze is wel in aantocht.

In de tussentijd willen wij hierbij toelichten dat het genoemde 'lek' in Internet Explorer vereist dat iemand op een link in bijvoorbeeld een phishing mail of een vage website klikt om de exploit te kunnen starten. Wees dus altijd voorzichtig met e-mail die u ontvangt van onbekenden en klik nooit zomaar op een linkje in een e-mail.


Hulp bij cybersecurity

Cybersecurity blijft een belangrijk onderwerp in het beschermen van uw gegevens en daarom blijven wij altijd alert. Als uw ICT-partner hebben wij onze eigen bronnen die deze berichtgeving naar buiten brengen: websites van leveranciers zoals Cisco of Fortigate, Pastebin, maar ook het Nationaal Cyber Security Centrum. Dit zijn bronnen die wij op hun volledigheid vertrouwen, zodat wij adequaat kunnen handelen waar nodig. Daarnaast leiden wij onze collega's op als bijvoorbeeld Ethical Hacker, zodat wij ook de technische kennis in huis hebben om met bedreigingen om te gaan. Heeft u vragen omtrent cybersecurity en wilt u weten wat u kunt verbeteren of wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven