Actueel | Blog

Medewerker opkijkend naar de cloud waar zijn bedrijf tot rijkt.
Blog

Werken in de cloud: Toekomstbestendig

18-08-2021

Werknemers willen flexibeler kunnen gaan werken vanaf hun thuis locatie of een onafhankelijke locatie wanneer het uitkomt.

De bekende 9 tot 5 uitspraak over kantoortijden zal afnemen in de norm. Vanwege die reden is het dus erg belangrijk om uw IT hierop in te richten. Werken in de cloud zal straks voor iedereen het nieuwe normaal zijn. Voor het MKB is werken in de cloud dus ook zeer aantrekkelijk. Met werken in de cloud biedt u uw medewerkers de mogelijkheid tot flexibeler werken. Hieronder een aantal voordelen van het werken in de cloud.

1. Stabiliteit en Snelheid

Werken in de cloud zorgt voor snelheid en stabiliteit. Aangezien werken in de cloud ervoor zorgt dat uw werk dubbel wordt uitgevoerd bent u altijd verzekerd wanneer er iets uitvalt. Er wordt namelijk automatisch een back-up gemaakt waarin u vervolgens gewoon weer verder kunt werken. Wanneer u in de cloud werkt, maakt u gebruik van een volledig geautomatiseerd datacenter op een andere locatie. Dat betekent dat u minder investeringen hoeft te doen om er voor te zorgen dat u zelf een volledige omgeving op locatie heeft staan. Aangezien echt alles ontzorgd wordt, hoeft u zelf ook minder maatregelen te treffen om uw systemen te beveiligen. U bent altijd verzekerd van een omgeving die voorzien is van doeltreffende beveiligingsmaatregelen en ook het onderhoud wordt voor u uit handen genomen.

2. Onafhankelijk van tijd en plaats

U bent 24 uur per dag onafhankelijk van uw werkplek. Overal waar u toegang heeft tot het internet zou u kunnen gebruiken als werkplek. Wanneer er geen internet aanwezig is, kunt u ook gewoon werken en zal uw werk gesynchroniseerd worden met de cloud wanneer u weer online bent. Een vaste werkplek is dus niet meer noodzakelijk en de cloud is vanaf elk device bereikbaar. Een laptop is dus niet meer per se noodzakelijk om uw werk te kunnen verrichtten. Hierdoor is het natuurlijk geen probleem als uw medewerkers veel onderweg zijn, want ook vanuit daar kunnen zij gemakkelijk en snel hun werk verrichtten via de cloud.

Samenwerken in de cloud is ook zeer eenvoudig. Iedereen kan samenwerken aan projecten en bestanden, waardoor u niet meer verschillende versies hoeft te bewaren. Zo zijn uw bestanden altijd actueel en voor eenieder toegankelijk (mits de persoon bevoegd is).

Naast het locatie-onafhankelijk werken is een ander groot voordeel van de cloud. Systemen en software zijn altijd up-to-date zonder dat u daar iets extra’s voor hoeft te doen. U bent dus altijd voorzien van de laatste versies van programma’s en software en daardoor nóg meer toekomstbestendig. U moet kunnen werken zoals u gewend bent. Daarom kun u in uw cloudomgeving ook gewoon gebruik maken van de software en/of applicaties die essentieel zijn voor uw bedrijf en werkzaamheden.

3. Back-up in de cloud

In tegenstelling tot een USB-stick of een externe harde schijf, zijn bestanden in de cloud altijd en overal beschikbaar. Veel bedrijven kiezen daarom ook voor een back-up in de cloud, wat wij overigens ook zeer aanraden om te doen. Mocht er een keer iets gebeuren met uw data, of met de systemen op de werkvloer, bent u altijd verzekerd van een back-up van al uw bestanden via de cloud. 

Het is ook mogelijk om een combinatie te kiezen voor zowel werken in de cloud als werken on-premise (lokaal). Wanneer er een internetstoring plaatsvindt kunt u alsnog bij uw bestanden, maar omgekeerd zeker ook wanneer er iets gebeurt met de lokale server dan heeft u nog altijd de mogelijkheid verder te gaan in de cloud.

4. Schaalbaarheid in de cloud

Werken in de cloud is zeer schaalbaar. U heeft namelijk de mogelijkheid om medewerkers toegang te verlenen tot bepaalde data, diensten en opslagruimte, maar u heeft ook de mogelijkheid om deze toegang weer te ontzeggen indien nodig.

Alle benodigde licenties zullen voor u afgesloten worden. U betaalt een vaste maandprijs per werkplek en hoeft u dan ook geen zorgen te maken dat er onvoorziene kosten bij komen. U betaalt alleen voor wat u ook daadwerkelijk gebruikt.

5. Kostenbesparend

Wanneer u in de cloud werkt, maakt u gebruik van een volledig geautomatiseerd datacenter op een andere locatie. Dit houdt in dat u minder investeringen hoeft te doen met betrekking tot hardware. Ook in de stroomkosten zal dit besparen, aangezien minder hardware automatisch ook minder stroomkosten betekent.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl