Blog

Een goede netwerkbeveiliging is van groot belang. Zowel werkend vanuit kantoor als voor het werken vanuit uw thuiskantoor op uw laptop.
Blog

Waarom is een goede netwerkbeveiliging zo belangrijk?

03-06-2022

Anno 2022 worden cybercriminelen steeds slimmer en brutaler en zoeken voortdurend naar kwetsbaarheden in de beveiliging van een bedrijf. Het is daarom van groot belang dat uw beveiliging up-to-date is en deze ook blijft. Wat vorig jaar nog een goede beveiliging was, kan dit jaar alweer achterhaald zijn. 

De ontwikkelingen op het gebied van ICT volgen elkaar in een hoog tempo op. Digitalisering is bij veel bedrijven en organisaties in een stroomversnelling geraakt. Voor het onderwerp (netwerk)beveiliging komen er, als gevolg hiervan, een aantal uitdagingen bij. IT-Security is dan ook een zéér belangrijk onderwerp op de agenda van vele bedrijven. Niet alleen grote bedrijven lopen het risico op cyberaanvallen, ook MKB-bedrijven zijn steeds vaker slachtoffer.

Anno 2022 worden cybercriminelen steeds brutaler en slimmer en zoeken voortdurend naar kwetsbaarheden in de beveiliging van een bedrijf. Het is daarom van groot belang dat uw beveiliging up-to-date is en deze ook blijft. Wat vorig jaar nog een goede beveiliging was, kan dit jaar alweer achterhaald zijn.

Wat is cybersecurity?

Cybersecurity is makkelijk gezegd; de beveiliging van systemen, programma’s en netwerken tegen digitale aanvallen. Een goede netwerkbeveiliging is te realiseren door het inzetten van verschillende oplossingen, zoals een Next-generation Firewall voor het beschermen van het netwerk tegen de buitenwereld, maar ook een goede interne beveiliging is hierbij van belang.

De interne beveiliging is te realiseren door het gebruik van antivirus software, 2FA, en een sterk wachtwoordbeleid. Het inzetten van deze middelen alleen is niet genoeg meer tegenwoordig. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat er ook een sterke cyber awareness heerst binnen de organisatie.

Waarom is een goede beveiliging zo belangrijk?

Elk bedrijf heeft data te beschermen, maar niet elk bedrijf neemt dat serieus. Maar security in de vorm van een firewall is niet enkel om uw data veilig te houden, het heeft ook als doel om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen en om te bepalen wie waar bij mag en welke acties binnen een netwerk uitgevoerd mogen worden. Als u thuis werkt, hoe komt u dan bij uw bedrijfsdata? Als u meerdere panden heeft verspreid over meerdere locaties, hoe zorgt u dan dat iedereen kan samenwerken? Hoe voorkomt u dat uw servers gebruikt worden om andere bedrijven/personen aan te vallen? Hoe wij dit bij JDS aanpakken? Lees hieronder verder over de partners die wij hebben gekozen voor onze beveiliging.

Cyber awareness

Het voorkomen dat de organisatie of een persoon slachtoffer wordt van cybercrime berust niet alleen op de juiste software en programma’s maar ook op de mensen binnen de organisatie zelf.

Een aantal tips waar u op kunt letten:

  • Klik niet zomaar op een link die u heeft ontvangen via e-mail, sms-bericht of WhatsApp;
  • Gebruik alleen websites die SSL (https) ingeschakeld hebben;
  • Gebruik een wachtwoordmanager en gebruik nóóit dezelfde wachtwoorden voor verschillende diensten.

Data heeft vaak meer waarde dan u denkt en een aanval op de organisatie kan grote financiële gevolgen hebben. Een aanval kan echter ook schade toe brengen aan anderen, aan uw netwerk of klanten bijvoorbeeld. Het is daarom van groot belang om een balans te vinden tussen security en gebruiksgemak. U kunt alles dicht timmeren, maar dat is niet werkbaar. Zorg voor een oplossing die zo goed mogelijke beveiliging biedt, maar zo min mogelijk obstakels veroorzaakt voor gebruikers."

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven