Actueel | Blog

Blogitem
Blog

Voorkomen is beter dan Genezen

18-05-2022

Voorkomen is beter dan genezen is vaak het credo. Maar dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het verbeteren van de beveiliging en het zorgen voor een goede en gecontroleerde back-up én restore procedure zorgt voor een mogelijke redding als het gebeurt. Wij bieden u naast hulp met ‘genezen’ ook hulp met ‘voorkomen’.

Cybercriminaliteit. Ook wel internetcriminaliteit genoemd is een vorm van criminaliteit die zich afspeelt in de digitale wereld. Zowel bedrijven als particulieren kunnen slachtoffer worden. Het maakt de crimineel dan ook niet uit of het een groot of klein bedrijf is.

We kennen inmiddels diverse vormen, zoals malware en ransomware, maar ook identiteitsfraude waarbij persoonsgegevens worden gestolen en misbruikt.

Onbevoegden verschaffen zich ongeoorloofd toegang tot bedrijfsnetwerken en gegevens met als doel de processen te verstoren of uit te schakelen. In de meeste gevallen wordt dan losgeld gevraagd om de data weer beschikbaar te stellen. Een dergelijke losgeldsom kan fors oplopen tot meer dan 3% van de jaaromzet. En dan hebben we het nog niet eens over de schade die dit toebrengt aan de organisatie.

Voorkomen is beter dan genezen is vaak het credo. Maar dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het verbeteren van de beveiliging en het zorgen voor een goede en gecontroleerde back-up én restore procedure zorgt voor een mogelijke redding als het gebeurt. Wij bieden u naast hulp met ‘genezen’ ook hulp met ‘voorkomen’.

Phishing campagne

Dé zwakste schakel in dit geheel is de mens. Bijna altijd onbewust en zonder opzet zorgt een actie van de mens voor de toegang van de crimineel. De kwaadwillende is altijd een stap verder dan de bescherming. Deze zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden om de beveiligingen te omzeilen. Om te voorkomen dat de mens ongewenst criminelen “binnenlaat” is bewustwording van essentieel belang. De ICT-gebruiker zal moeten leren hoe men deze zaken kan herkennen.

Met een phishing campagne heeft u direct inzicht in de awareness van uw medewerkers. U kunt een controle uitvoeren op uw medewerkers. Daarnaast kunnen er verschillende campagnes worden opgezet om inzage te krijgen in hoeverre uw medewerkers kennis hebben van de gevaren van malafide links of bestanden in e-mails.

Website vulnerability check

Een eigen website of zelfs een eigen webshop opzetten is tegenwoordig bijna kinderspel. Er zijn voldoende tools beschikbaar om als niet professional iets te bouwen en te gebruiken. Maar of dat allemaal veilig genoeg is? Daar wordt in veel gevallen wel van uitgegaan. Maar ook hier gaat het spreekwoord snel op: ‘voorkomen is beter dan genezen.’

Met een vulnerability check worden kwetsbaarheden in uw website direct blootgelegd. Met de resultaten van de check kunnen fouten en lekken hersteld worden, zodat zakendoen via het internet veilig en beschermd kan plaatsvinden.

Pentest

Poortje open? Poortje dicht!

Veel hackers maken gebruik van een ondeugdelijke beveiliging. Het kleinste vergeetpuntje kan de oorzaak zijn van de grootste ellende. De hacker verschaft zich ongemerkt toegang tot het netwerk en de systemen, neust een hele tijd rond en slaat op een bepaald moment toe. Dan zorgt hij voor een zo groot mogelijke schade. En om die schade ongedaan te maken moet losgeld betaald worden. En fors ook.   

Met een controle uitgevoerd door een ethische hacker, kunt u ook hier de internetcriminelen een stapje voor zijn. “Een ethische hacker is een van onze medewerkers die de kneepjes van het “hackvak” beheerst en gelukkig aan de goede kant staat”. We brengen de kleinste lekken in de beveiliging in kaart en adviseren in of zorgen voor uitvoering van een betere beveiliging.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl