Actueel | Blog

Voordelen van hybride werken voor werknemers en werkgevers
Blog

Voordelen van hybride werken voor werknemers en werkgevers

24-04-2023

Tegenwoordig overwegen veel bedrijven en organisaties om voor hun medewerkers een hybride werkplek mogelijk te maken die werken op afstand combineert met werken op kantoor. In dit blog gaan we in op de voordelen van een hybride werkplek voor zowel werknemers als werkgevers.

Voordelen hybride werkplek voor werknemers

Verhoogde flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van een hybride werkplek voor werknemers is een hogere mate van flexibiliteit. Hierdoor kunnen ze vanuit huis werken wanneer dat nodig is en naar kantoor komen wanneer ze dat willen, of zelfs nog op afstand werken vanuit een andere locatie of onderweg. Het geeft hen de vrijheid om hun werk-privébalans gemakkelijker te combineren en kan helpen de stress te verminderen die gepaard gaat met een druk werkschema.

Minder woon-werkverkeer

Woon-werkverkeer kan stressvol en tijdrovend zijn, vooral in steden met veel verkeer. Met een hybride werkplek kunnen werknemers ervoor kiezen om thuis of op kantoor te werken, afhankelijk van hun voorkeur, wat kan helpen hun reistijd te verkorten en hun algehele productiviteit te verhogen.

Verbeterde gezondheid en welzijn

Werken op afstand kan de gezondheid en het welzijn van werknemers verbeteren, omdat ze meer tijd hebben om te sporten, gezonde maaltijden te maken en hun stressniveau te beheersen. Een hybride werkplek kan werknemers het beste van twee werelden bieden, waardoor ze een betere werk-privébalans kunnen ontwikkelen die bijdraagt aan een verbeterde gezondheid en daarmee een hogere productiviteit.

Voordelen hybride werkplek voor werkgevers

Verhoogde productiviteit

Een hybride werkplek verhoogt de productiviteit door werknemers de flexibiliteit te geven om te werken op een manier die het beste bij hen past. Ze kunnen ervoor kiezen om thuis te werken wanneer ze zich moeten concentreren op een specifieke taak en naar kantoor komen wanneer ze willen samenwerken met hun collega's.

Kosten besparen

Een hybride werkplek verlaagt de onderhoudskosten van een fysieke kantoorruimte. Werkgevers kunnen hun uitgaven voor huur en andere kantoor gerelateerde kosten verlagen, aangezien er op elk moment minder werknemers op kantoor zijn. Daarnaast is er voor een hybride werkplek ook minder hardware nodig dan de werkplek op kantoor en hoeft er niet geïnvesteerd te worden in dure servers.

Medewerkers behouden en aantrekken

Door een hybride werkplek aan te bieden, kunnen werkgevers medewerkers aantrekken en behouden. Dit geeft hen een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt, aangezien veel werknemers een flexibel werkrooster prefereren. Het helpt ook om een ​​diverse en inclusieve werkplek te creëren, aangezien werknemers vanaf verschillende locaties en tijdzones kunnen werken.

 

Een hybride werkplek biedt tal van voordelen voor zowel werknemer als werkgever. Het biedt meer flexibiliteit, kortere reistijden, verhoogde productiviteit, kostenbesparingen en de mogelijkheid om medewerkers aan te trekken en te behouden. Tegenwoordig is het essentieel voor bedrijven om te overwegen een hybride werkplek in te voeren om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en te voldoen aan de veranderende behoeften van hun werknemers.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl