Actueel | Blog

Bij werken in de cloud komen andere risico’s kijken dan wanneer u werkt met een lokale oplossing. Afhankelijk van het netwerk van waar iemand inlogt op de cloud kan het risicovol zijn.
Blog

Tips om veilig in de cloud te werken

20-07-2020

Grote clouddiensten zoals Microsoft 365 zijn zeer goed beveiligd, maar geldt dit ook voor uw eigen cloudplatform?

Bij werken in de cloud komen andere risico’s kijken dan wanneer u werkt met een lokale oplossing. Afhankelijk van het netwerk van waar iemand inlogt op de cloud kan het risicovol zijn. Thuisnetwerken of het netwerk van een café kunnen onveilig zijn, waardoor het voor cybercriminelen gemakkelijker is bij gevoelige data te komen. Hoe kunt u dit voorkomen? JDS heeft een aantal tips voor u samengesteld om te zorgen voor een veilige cloudomgeving.

Wachtwoorden en Inloggegevens

Het is ten eerste erg belangrijk om ervoor te zorgen dat alle gebruikers zelf veilig omgaan met gegevens. Het beste is om te werken met verschillende wachtwoorden die niet gemakkelijk te achterhalen zijn. Verander uw wachtwoorden ook regelmatig om de veiligheid optimaal te houden. Gebruik dus niet hetzelfde wachtwoord voor een andere inlog, maar zorg voor een geheel nieuw wachtwoord.

Een mogelijkheid die tot extra beveiliging zorgt, is de two-factor-authenticatie. Hierbij krijgt u een extra code via uw smartphone of token om in te kunnen loggen. Deze manier maakt het al een stuk lastiger voor cybercriminelen om uw gegevens te hacken.

Back-ups en updates

Zorg er altijd voor dat u back-ups heeft van uw data. Volg hierin de 3-2-1 back-upregel om de kans op dataverlies te minimaliseren. Mocht er iets misgaan met uw data of uw server dan weet u zeker dat uw gegevens niet verloren zijn gegaan.

Naast een back-up is het ook erg belangrijk om uw systeem regelmatig te updaten zodat de beveiliging optimaal blijft. Wanneer uw systeem niet met regelmaat geüpdatet wordt verouderd het waardoor de beveiliging afneemt. Erg belangrijk dus!

Firewall en Netwerk

Zorg voor een goede Firewall en een veilig bedrijfsnetwerk zodat er niemand kan meekijken of kan binnendringen om bij uw gegevens te kunnen. Het creëren van bewustzijn omtrent beveiliging zal medewerkers de gevaren doen inzien waardoor ze er sneller op zullen reageren wanneer iets niet helemaal in de haak is. Bewustzijn creëren, kunt u doen door uw medewerkers een aantal gevallen van cybercrime te laten zien en uitleg te geven over waarom het van belang is hier bewust van te zijn. Samen staat u sterker!

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl