Actueel | Blog

Medewerker aan het werk buiten kantoor via de cloudoplossing van JDS bedrijfsautomatisering met een lekker bakje koffie
Blog

Profiteer als mkb-ondernemer van de voordelen van de cloud

18-10-2021

Cloudoplossingen stellen mkb-bedrijven in staat om op ieder moment toegang te krijgen tot applicaties, data, servers en volledige werkplekken. Die data worden opgeslagen in streng beveiligde datacentra die nauwkeurig worden onderhouden door ICT-specialisten.

Steeds meer midden- en kleinbedrijven stappen over op cloudcomputing en halen hiermee dezelfde voordelen in huis als grote bedrijven. Hiervoor hoeven ze geen flinke investeringen te doen en geen extra kostbare ICT-apparatuur aan te schaffen.

Veilige en betaalbare oplossing

Een van de redenen waarom bedrijven overstappen naar de cloud, heeft te maken met het feit dat alle gegevens en bestanden in realtime beschikbaar zijn voor de medewerkers. Dit bevordert de onderlinge samenwerking binnen de organisatie. De cloud biedt bovendien een veilige en betaalbare oplossing die voorziet in de behoeften van werknemers die vanuit huis werken of vaak onderweg zijn. Niet in de laatste plaats heeft de cloud tot voordeel dat het inzicht geeft in kosten en een kostenverlagend effect heeft. Er is geen investering vereist in bijvoorbeeld een groot aantal servers of licenties en het kan makkelijk aangepast worden aan het aantal medewerkers.

Gestroomlijnde bedrijfsvoering

Door te kiezen voor cloudoplossingen profiteren mkb-bedrijven dus van gestandaardiseerde interne communicatie, snelle toegang én een hogere efficiëntie. Met een gestroomlijnde, eigentijdse bedrijfsvoering en verbeterde communicatie tot resultaat. De juiste cloudoplossing valt of staat met goede implementatie en ondersteuning van een specialistisch bedrijf. Een gedegen storingsdienst zorgt in het geval van calamiteiten of storingen voor een passende en snelle oplossing. Door slimme monitoring, wordt het probleem vaak opgelost voordat de klant er last van heeft. Kies daarom altijd voor cloudoplossingen met ondersteuning. Die zijn ook van toegevoegde waarde op het moment dat uw organisatie een andere of groeiende bandbreedte nodig heeft. Dankzij de schaalbaarheid van de cloud, behoren zorgen over opslagcapaciteit, servers en netwerken tot de verleden tijd.

Slimme oplossingen

Er zijn nog meer slimme oplossingen die bijdragen aan lagere bedrijfskosten, een betere productiviteit en een hogere klanttevredenheid. Naast cloudtechnologie dragen ook telefonie, security en hard- en software bij aan het beantwoorden van uitdagende automatiseringsvraagstukken. Door een specialist op het gebied van ICT in de arm te nemen, wordt uw bedrijfsvoering flexibeler, efficiënter, eenvoudiger én veiliger.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl