Actueel | Blog

Microsoft 365 is een clouddienst die met verschillende bundels, ofwel pakketten, de mogelijkheid biedt om applicaties te gebruiken voor werk of privé.
Blog

Microsoft 365 in het kort

18-06-2020

Microsoft 365 is het voormalige Office 365 maar dan anders.

Door de verandering in naam veranderd er ook het een en ander in de pakketten. De zakelijke pakketten en die voor consumenten vallen nu allemaal onder één noemer. Ook verschillende applicaties die voorheen alleen voor de zakelijke pakketten toegankelijk waren, zijn nu ook toegankelijk voor de consument. Één van deze applicaties is Microsoft  Teams. Volgens Microsoft-CEO Satya Nadella is het gebruik van Teams een mijlpaal van 75 miljoen dagelijkse gebruikers gepasseerd.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een clouddienst die met verschillende bundels, ofwel pakketten, de mogelijkheid biedt om applicaties te gebruiken voor werk of privé. Afhankelijk van uw abonnement kunt u producten kiezen die het beste passen bij uw behoeftes. De abonnementskosten kunnen maandelijks afgerekend worden en het is maandelijks opzegbaar.

Microsoft 365 bied via de cloud applicaties aan in verschillende varianten:

  • De eerste variant is een webbased variant waarbij u via een portal op uw PC of laptop-toegang heeft tot de verschillende applicaties van Microsoft 365; hierin is het ook mogelijk de applicaties te openen vanaf de telefoon of tablet.
  • De tweede variant is de desktop variant, waarbij de verschillende applicaties op de desktop van uw PC of laptop kunnen worden geïnstalleerd, zodat ze makkelijk en snel toegankelijk zijn.
  • Daarnaast is het ook mogelijk om de verschillende applicaties te downloaden als een app op uw telefoon of tablet zodat u vanuit daar kunt inloggen met het e-mailadres dat onder de licentie van een abonnement valt.
  • Als laatste variant is het mogelijk om Microsoft 365 te integreren op de terminal server van uw organisatie.

Verschillende mogelijkheden

Microsoft 365 heeft verschillende pakketten met allemaal verschillende mogelijkheden.

“Het is belangrijk dat u kijkt naar welk pakket het beste aansluit op uw behoeftes”, aldus Lejos Schouwenberg Sales Manager bij JDS smart IT solutions.

De pakketten zijn aan te schaffen voor grote of kleine organisaties maar ook voor de consument tegenwoordig. Alle aangeschafte licenties zijn tevens door elkaar te gebruiken en geven u toegang tot het gebruik van applicaties op meerdere apparaten tegelijkertijd. De mogelijkheid bestaat ook om een onafgewerkt document vanuit thuis verder te werken. Als het op kantoor opgeslagen wordt, dan staat het in de cloud op de manier waarop u het achterliet en kunt u vanuit thuis dit document dus gemakkelijk en snel weer openen om verder te werken.

Nieuwste pakketten

In de nieuwste pakketten biedt Microsoft 365 de mogelijkheid om Windows-platformen af te nemen in een abonnement, waarbij uw operating system geïntegreerd wordt met een Office-variant. Windows-10 business is nu zelfs aanwezig als upgrade in een aantal pakketten. Een koppeling met Microsoft Azure behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een online dienst die een groot deel van de serverfunctionaliteit overneemt zonder extra apparatuur aan te schaffen. Een derde mogelijkheid is Communicatie via Microsoft Teams in combinatie met HIP-telefonie waardoor functionaliteiten in elkaar overvloeien.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl