Actueel | Blog

Een goede netwerkbeveiliging is van groot belang. Zowel werkend vanuit kantoor als voor het werken vanuit uw thuiskantoor op uw laptop.
Blog

Hoe beveilig ik mijn bedrijf voor cybercrime?

28-06-2022

Wist u dat 1 op de 10 Nederlandse bedrijven jaarlijks slachtoffer is van cybercrime*? Dit zijn serieuze cijfers. We zien dat cybercriminelen steeds slimmer en brutaler zijn. Ze zoeken voortdurend naar kwetsbaarheden in de beveiliging van bedrijven. Het is belangrijk dat uw beveiliging up-to-date is, maar ook up-to-date blijft. De ontwikkelingen op het gebied van ICT volgen elkaar namelijk in hoog tempo op. Is uw bedrijf beveiligd tegen aanvallen van cybercriminelen?

Waarom is een goede beveiliging van mijn bedrijf essentieel?

Vanzelfsprekend is het van belang dat alle data en bedrijfsgegevens binnen uw bedrijf blijven. Deze gegevens hebben veel waarde, ze zijn immers van belang voor de toekomst van uw bedrijf. Daarnaast verzamelt u ook veel klantgegevens. Worden deze door een cyberaanval verspreid, dan heeft u te maken met een datalek. Wist u dat dit een boete kan opleveren van de Autoriteit Persoonsgegevens? Dit kan uw reputatie flink schaden. Een cyberaanval kan dus grote (financiële) gevolgen hebben en veel schade toebrengen. Het is dus een must, om uw bedrijf goed te beveiligen.


Welke verschillende soorten beveiliging zijn er?

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijf te beveiligen. Een goede beveiliging bestaat uit verschillende lagen die perfect op elkaar afgestemd dienen te worden. Afhankelijk van uw bedrijf adviseren we u graag over de juiste beveiliging, zodat u zorgeloos aan het werk kunt. Een firewall, spamfilter en antivirus zijn standaard vereisten.
We bieden:

  • Firewall

Het hebben van een firewall is een must have voor elk bedrijf: het beschermt tegen indringers. We werken met een van de beste, zo niet de beste, firewalls.

  • Endpoint protection

Controleert of externe apparaten die een connectie willen maken met het bedrijfsnetwerk, voldoen aan geldende beveiligingsvoorwaarden. Zo niet: dan wordt er geen verbinding gemaakt. Zo wordt voorkomen dat ongewenste spyware, malware, virussen en andere malafide software toegang krijgt en schade aan kan richten.

  • Back-up

We zorgen voor betrouwbare en complete back-ups. Zo maken we risico op dataverlies zo klein mogelijk.

  • MFA: Meervoudige Verificatie

Gebruikers dienen bij het aanmeldproces een aanvullende vorm van identificatie te voltooien. Indringers kunnen zich op deze manier niet in uw netwerk infiltreren.


Wat kan ik zelf nog doen?

Naast het implementeren van de juiste software en programma’s, zijn er ook een aantal dingen die u zelf kunt ondernemen om uw bedrijf te beveiligen:

  • Gebruik altijd automatische updates voor je programma’s en beveiligingssoftware. Ze repareren zwakke plekken in oude software.
  • Laat medewerkers nooit een openbaar Wifi-netwerk gebruiken.
  • Klik nooit zomaar op een link die u heeft ontvangen via mail, SMS of WhatsApp.
  • Gebruik alleen websites die SSL (https) ingeschakeld hebben.
  • Gebruik een wachtwoordmanager en vermijd dezelfde wachtwoorden voor verschillende diensten.
  • Zorg dat medewerkers hun wachtwoorden niet met anderen delen.


Wilt u uw bedrijf optimaal beveiligen voor cybercrime? We helpen uw organisatie graag. Neem contact met ons op om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

*volgens het CBS.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl