Actueel | Blog

Microsoft Teams is een ideaal medium om te communiceren op afstand.
Blog

Waarom Microsoft Teams niet meer weg te denken is voor bedrijven

22-09-2022

Microsoft Teams is een online platform binnen Office 365 om efficiënt en effectief met collega’s samen te werken. Het bevat een video- en belfunctie, een chatfunctie, het is mogelijk om videoconference-calls te plegen en een vergadering of meeting in grote groepen te organiseren. Microsoft Teams kan tevens ook op mobiele apparaten geïnstalleerd worden, zodat het mogelijk is om op afstand en onderweg met elkaar in contact te blijven.

De uitgebreide mogelijkheden

Microsoft Teams heeft diverse functionaliteiten en zijn te gebruiken door iedereen. De mogelijkheden op een rijtje:

Gemakkelijk bestanden delen
Het delen van bestanden per mail is verleden tijd, want het is mogelijk om via Microsoft Teams gemakkelijk bestanden te delen.


Chat
Het is mogelijk om te chatten met collega’s, daarnaast is het ook mogelijk om een groepschat aan te maken. U kunt via de chat overleggen, (video)bellen en bestanden met elkaar delen.


Agendabeheer
Microsoft Teams is volledig geïntegreerd in Office 365, wat betekent dat er ook een koppeling is met Outlook. Alle vergaderingen en afspraken zijn overzichtelijk te zien in uw Microsoft Teams agenda. Uiteraard worden de Microsoft Teams afspraken ook in uw Outlook agenda weergeven.


Afspraken van collega’s
Via “Planner” is het mogelijk om de taken en activiteiten van collega’s in te zien. Hierdoor bent u nog beter op de hoogte van ontwikkelingen binnen het team.


Screensharing
Het is mogelijk om je scherm met een ander te delen, zo kunt u eenvoudig informatie uitwisselen en bijvoorbeeld een online presentatie geven.

De voordelen van Microsoft Teams

Microsoft Teams is niet meer weg te denken voor bedrijven. De communicatie en samenwerking binnen een (project)team wordt door het gebruik van Microsoft Teams geoptimaliseerd. Het is niet alleen geschikt voor projecten of opdrachten waarbij u voor een langere tijd met elkaar samenwerkt, maar ook voor teams en ad hoc opdrachten waarbij u in een korte tijd resultaat wilt boeken.

Tips en tricks voor Microsoft Teams

1. Bewaar berichten voor later

Het is mogelijk om bepaalde berichten te bewaren. Handig voor mensen die geen tijd hebben om meteen op een bericht te reageren. Hoe? Plaats de muis op de rechterbovenhoek van het bericht en klik op het pictogram met drie stippen. Klik op: “bericht opslaan”. Rechtsboven op uw profiel is het mogelijk om onder “opgeslagen” alle opgeslagen berichten te bekijken.


2. Niet storen

Het kan zijn dat u een keer in rust wilt werken. Schakel de modus “niet storen” in om meldingen te dempen. Dit kunt u doen bij uw profielpictogram.

3. Vervaag uw achtergrond

Voorkom afleiding tijdens (video)afspraken door uw achtergrond te blurren. Klik wanneer u deelneemt aan en vergadering op “achtergrondfilters” en selecteer “vervagen”.

4. Neem de vergadering op

Het kan voorkomen dat niet iedereen de vergadering bij kan wonen. Het is mogelijk om de vergadering op te nemen, zodat deze op een later tijdstip teruggekeken kan worden. Start de opname door op de knop met drie stippen in het configuratiescherm bovenaan het vergaderingsvenster te klikken. Klik vervolgens op “opname starten”. De opname is na de vergadering te bekijken.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl