Actueel | Blog

Het jaar 2020 kan omschreven worden als het jaar van thuiswerken, velen mensen zitten niet meer op het bedrijfskantoor maar voeren hun werkzaamheden uit vanuit het zogenoemde “thuiskantoor”.
Blog

Het belang van een goede cybersecurity

18-11-2020

Het jaar 2020 kan omschreven worden als het jaar van thuiswerken, velen mensen zitten niet meer op het bedrijfskantoor, maar voeren hun werkzaamheden uit vanuit het zogenoemde “thuiskantoor”.

Hierdoor komt het onderwerp van cybersecurity weer om de hoek kijken. Thuiswerken brengt nieuwe gevaren met zich mee. Een bedrijf is over het algemeen goed beschermd tegen aanvallen van buitenaf, wanneer u van thuis uit werkt kan de IT-security zwakker zijn. De netwerkbeveiliging thuis is met name uw eigen router en wifi, welke doorgaans zwakker beveiligd zijn dan een bedrijfsnetwerk. Met alleen een goede beveiliging bent u er nog niet. Het is zeker net zo belangrijk om de security awareness hoog in het vaandel te hebben staan.

In dit artikel bespreken we de visie van Jeffrey Kosman, technisch specialist bij JDS smart IT solutions met tientallen opleidingen in ICT-omgevingen, op het belang van een goede security en de juiste awareness onder de medewerkers.

Algemeen

Cybersecurity is makkelijk gezegd; de beveiliging van systemen, programma’s en netwerken tegen digitale aanvallen. “Een goede netwerkbeveiliging is te realiseren door het inzetten van een Next-generation Firewall voor het beschermen van het netwerk tegen de buitenwereld, maar ook een goede interne beveiliging is hierbij van belang. De interne beveiliging is te realiseren door het gebruik van antivirus software, 2FA, en een sterk wachtwoordbeleid. Het inzetten van deze middelen alleen is niet genoeg meer tegenwoordig. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat er ook een sterke cyber awareness heerst binnen de organisatie”.

Bewustwording

Het voorkomen dat de organisatie of een persoon slachtoffer wordt van cybercrime berust niet alleen op de juiste software en programma’s maar ook op de mensen binnen de organisatie zelf.

Een aantal tips waar u op kunt letten:

  • Klik niet zomaar op een link die u heeft ontvangen via e-mail, sms-bericht of WhatsApp;
  • Gebruik alleen websites die SSL (https) ingeschakeld hebben;
  • Gebruik een wachtwoordmanager en gebruik nóóit dezelfde wachtwoorden voor verschillende diensten.

Data heeft vaak meer waarde dan u denkt en een aanval op de organisatie kan grote financiële gevolgen hebben. Een aanval kan echter ook schade toe brengen aan anderen, aan uw netwerk of klanten bijvoorbeeld. Het is daarom van groot belang om een balans te vinden tussen security en gebruiksgemak. “U kunt alles dicht timmeren, maar dat is niet werkbaar. Zorg voor een beveiliging die zo goed mogelijke beveiliging biedt, maar zo min mogelijk obstakels veroorzaakt voor gebruikers”.

Momenteel zijn de grootste cyberbedreigingen met name phishing en social-engineering. JDS doet zijn best om alle klanten ‘veilig’ te houden door security producten te leveren die het netwerk en de gebruikers optimaal te beschermen. In onze cloudomgeving zijn klanten dan ook optimaal beveiligd, waardoor u ook vanuit uw “thuiskantoor” u nergens zorgen over hoeft te maken. Houdt wel onze tips over cyber awareness in uw achterhoofd.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl