Actueel | Blog

Persoon aan het werk achter een laptopscherm. Slotjes in beeld die staan voor de cybersecurity van deze persoon tijdens zijn werk
Blog

Het belang van 2FA voor uw organisatie

18-06-2021

Regelmatig zien we de berichten voorbijkomen. Hackers die zich toegang hebben verschaft tot slecht beschermde netwerken.

Inloggen met slechts een wachtwoord is vragen om problemen. Hackers zijn met eenvoudige middelen snel in staat wachtwoorden te kraken. De oplossing hiervoor is net zo simpel als doeltreffend, namelijk two-factor-authentication, ook wel 2FA genoemd. 2FA is vandaag de dag zéér belangrijk om u te ondersteunen in het voorkomen dat uw organisatie slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

Cybercriminelen worden steeds slimmer

Onlangs is er bij het Amerikaanse bedrijf Colonial Pipeline een cyberaanval geweest. De criminelen zijn binnengedrongen tot het bedrijfsnetwerk via een inactief account dat niet beveiligd was met 2FA. Het is dus van groot belang om goed na te denken over uw veiligheid, niet alleen voor bestaande gebruikers en accounts, maar ook voor de inactieve gebruikers en accounts.

Voorkomen is beter dan genezen

Wij hebben dan ook het motto; voorkomen is beter dan genezen. Als u vóóraf al bedacht bent op mogelijke aanvallen van buitenaf, kunt u hier makkelijker op inspelen. 2FA is een zéér belangrijke factor hierin, het zorgt er namelijk voor dat er niet zomaar op een account ingelogd kan worden als u de standaard inloggegevens weet. Met 2FA heeft u na het inloggen met uw standaardgegevens nog eens een extra beveiliging vóórdat u wordt toegelaten tot uw account. Dit kan een code zijn die u via uw telefoon toegestuurd krijgt of een token waarmee u kunt inloggen. Wanneer u deze code niet invult, is het ook niet mogelijk om toegang te verkrijgen tot uw account. Op deze manier bent u cybercriminelen een stap voor en zorgt u ervoor dat de kans op een aanval van buitenaf geminimaliseerd wordt.

We blijven een stapje voor

Graag helpen wij u met het verbeteren van de veiligheid van uw netwerk. Het is ons vak om onveilige situaties bloot te leggen om deze daarna optimaal te beveiligen. Ook kunnen wij helpen met de bewustwording van uw medewerkers. Dit is namelijk de meest kwetsbare positie binnen uw organisatie, ondanks de geoptimaliseerde beveiligingen. Wij zorgen er altijd voor dat u en uw organisatie optimaal beveiligd zijn, door ervoor te zorgen dat wij cybercriminelen altijd een stapje voor blijven. Zo voeren wij met regelmaat een controle uit en sporen wij mogelijke bedreigingen al in een vroeg stadium op, om deze vervolgens te voorkomen.

Slachtoffer van een cyberaanval?

Bent u toch slachtoffer geworden van een cyberaanval, probeer dan zelf niet te beginnen met herstellen, maar neem direct contact op met uw ICT-beheerder. Wij kunnen namelijk zien tot welk moment uw systeem nog veilig was en zetten alles weer terug naar de veilige situatie. Op deze manier is een snel herstel mogelijk en voorkomt u extra hoge kosten.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl