Actueel | Blog

Een maatpak voor bedrijfsautomatisering
Blog

Een maatpak voor bedrijfsautomatisering

18-09-2021

Passende bedrijfsautomatisering is een must voor een vlotte bedrijfsvoering, van voldoende opslagruimte en snel internet tot de beveiliging van gevoelige gegevens. 

Ieder bedrijf heeft andere specifieke wensen. Maar allemaal hebben ze hetzelfde doel: de bedrijfsprocessen zo goed mogelijk te laten verlopen voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Passende oplossingen voor iedereen

Zoveel wensen, zoveel mogelijkheden op het gebied van bedrijfsautomatisering. Denk hierbij aan de hierboven al genoemde beveiliging van gegevens, opslagcapaciteit en snel internet, maar ook aan slimme oplossingen op het gebied van telefonie en het werken in de cloud. Er kan vaak veel meer dan u denkt.

Ook het onderhoud mag daarbij niet vergeten worden. Wanneer de ICT-omgeving eenmaal goed en efficiënt is ingericht, wilt u dat natuurlijk ook zo houden. Onderdeel van dat maatpak aan bedrijfsautomatisering is daarom ook altijd het onderhoud van en de ondersteuning bij de geleverde oplossingen.

Met zijn allen in de wolken

Steeds meer mensen werken in de cloud. Dit houdt in dat uw data en bestanden worden opgeslagen op een externe cloudserver. Daar zijn een aantal belangrijke voordelen aan verbonden.

Doordat de bestanden niet staan opgeslagen op de harde schijf van uw computer, heeft u overal ter wereld toegang tot uw bestanden. Alles wat u nodig heeft, is een device met internetverbinding. Ook het werken vanuit huis wordt hiermee dus eenvoudiger: u kunt op uw werkcomputer en de laptop thuis aan dezelfde bestanden werken.

Nog belangrijker in deze tijd is wellicht de veiligheid. Ten eerste heeft u altijd een veilige back-up van uw bestanden en data in een goed beveiligd datacenter. Ten tweede zijn de bestanden veiliger dan op een laptop, die gemakkelijk kan worden gestolen of vergeten in de trein.

De gemakken van VoiP-telefonie

VoiP staat voor Voice over IP, letterlijk dus uw stem laten horen via IP-adres, het “telefoonnummer” van iemand op internet. Voip-telefonie is in feite dan ook niets anders dan telefoneren via internet. Dat klinkt simpel, maar het heeft veel voordelen.

Als u voldoende stabiel en snel internet heeft, kunt u met hosted Voip uw bestaande internetverbinding gebruiken als telefoonverbinding. Een online portaal wordt dan het centrum van alle telefonie binnen het bedrijf (een soort digitale versie van de ouderwetse schakelbordkamer). Doorschakelen naar collega’s is heel eenvoudig. Er is zelfs een app die het mogelijk maakt om ook vanaf mobiele telefoons via dit netwerk te bellen, waardoor de flexibiliteit natuurlijk alleen maar groter wordt.

Een maatpak dat ontzorgt

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het aantal mogelijke diensten. Zo is er voor ieder bedrijf dus werkelijk een maatpak aan bedrijfsautomatisering samen te stellen, want een accountantskantoor heeft natuurlijk hele andere wensen dan een horecazaak. In welke branche u ook actief bent, er is altijd een passende oplossing voor uw automatiseringsvraagstuk.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl