Actueel | Blog

De behoefte aan cloudoplossingen heeft in de afgelopen weken een hoge vlucht genomen.
Blog

De sky is de limit met de juiste cloudoplossingen

18-01-2021

De behoefte aan cloudoplossingen heeft in de afgelopen weken een hoge vlucht genomen.

Nu veel bedrijven gedwongen vanuit huis werken, is het de perfecte manier om toch samen aan bestanden te werken met collega’s. Veel bedrijven komen daarbij voor onverwachte uitdagingen te staan. Met de juiste ICT-partner is er geen vuiltje in de lucht. Wél de juiste wolkjes.

Ook als mkb-ondernemer profiteren van de voordelen in de cloud

Voor het gemiddelde mkb-bedrijf is het vaak niet haalbaar om plotseling grote investeringen in kostbare ICT-apparatuur te doen. Gelukkig is dat ook niet nodig om toch op ieder moment toegang te krijgen tot applicaties, data, servers en volledige werkplekken. Data wordt opgeslagen in onze goed beveiligde datacenters die nauwkeurig worden onderhouden door onze ICT-specialisten. Steeds meer midden- en kleinbedrijven stappen over op cloudcomputing en halen hiermee dezelfde voordelen in huis als grote bedrijven.

Alle bestanden altijd veilig en toegankelijk

Veel bedrijven stappen over naar de cloud, omdat dit bestanden in realtime beschikbaar maakt voor werknemers, op verschillende locaties. Met de juiste koppeling en inloggegevens kan een werknemer zowel op kantoor als thuis of op een andere locatie aan hetzelfde document werken. Ook samenwerking met collega’s wordt eenvoudiger, doordat bestanden gemakkelijk kunnen worden gedeeld om er samen in te werken. Ideaal dus voor bedrijven waarvan de werknemers vaak onderweg zijn of op verschillende locaties werken. Doordat de data wordt opgeslagen op streng beveiligde datacenters, zijn die bestanden niet alleen goed toegankelijk, maar ook nog eens veilig. Een laatste argument om te kiezen voor de cloud is dat het een kostenefficiënte manier van werken is. Opschaling wanneer het bedrijf groeit is eenvoudig, zonder dat de noodzaak ontstaat voor de aanschaf van extra servers of licenties. Naar beneden bijstellen wanneer het bedrijf kleiner wordt, kan net zo goed.

Slimme oplossingen

De nieuwste staaltjes op technologisch gebied bieden natuurlijk nog veel meer opties voor het met slimme oplossingen verlagen van bedrijfskosten of verhogen van de productiviteit. Denk hierbij aan security, soft- en hardware of telefonie. Al deze factoren zijn radertjes in het grotere geheel van bedrijfsautomatisering en ICT. De beste vorm daarvan is maatwerk en verschilt per bedrijf, maar de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Het resultaat van dit soort inspanningen? Een gestroomlijnde, eigentijdse bedrijfsvoering en verbeterde communicatie, zowel intern als extern. Het succes van een automatiseringsstrategie staat of valt met de implementatie en ondersteuning van een specialistisch bedrijf. In het geval van storingen staat er bij ons een professionele dienst klaar om de problemen snel en adequaat op te lossen. Het probleem kan dan - door een goede monitoring - vaak zelfs al worden verholpen voordat jij er als klant erg in hebt. Zorgen over het netwerk, de opslagcapaciteit of omzetverlies door downtime behoren daarmee tot het verleden. Zo kan de mkb'er van vandaag zich volledig richten op waar hij goed in is: het laten groeien van zijn bedrijf.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl