Actueel | Blog

beveiligingsoplossingen die u optimaal beschermen
Blog

De juiste beveiligingssoftware voor uw organisatie

18-02-2022

In ons vorige blog hebben we het gehad over patch management. Wat het is en waarom het belangrijk is voor organisaties dat ze dit in goede banen leiden. In dit blog gaan we in op het belang van solide beveiligingssoftware voor organisaties. Naast patchen is het belangrijk dat een organisatie beschermd wordt met de juiste beveiligingssoftware.

Als we het hebben over solide beveiligingssoftware dan hebben we het over moderne beveiligingsoplossingen. Onder moderne beveiligingsoplossingen verstaan we beveiligingssoftware dat werkt met intelligente mechanismen zoals een heuristische analyse, gedragsanalyse via machine learning en een exploit beveiliging. Deze moderne oplossingen bieden een optimale beveiliging voor uw organisatie en zorgen ervoor dat malware en andere vormen van cyberaanvallen geen kans maken.

Wat is een heuristische analyse?

Heuristische analyses worden gebruikt om vroegtijdig virussen op te sporen door naar verdachte delen te zoeken in de code. Deze manier van analyseren is niet zoals de traditionele manier, waarbij malware geïdentificeerd kan worden aan de hand van opsporing in de code van het softwareprogramma en vergeleken wordt met bekende virussen.

De heuristische analyse is specifiek ontworpen om verdachte karakteristieken in onbekende virussen te herkennen. Ook herkent het aangepaste versies van bestaande virussen en bekende malware. Omdat cybercriminelen telkens nieuwe dreigingen ontwikkelen en steeds slimmer worden, is de heuristische analyse een van de weinige methoden die nog geschikt is om uw beveiliging optimaal te onderhouden en deze nieuwe dreigingen tegen te gaan.

Een heuristische analyse is daarnaast een van de weinige methoden die kwaadaardige malware die constant verandert en zich aanpast kan bestrijden. Heuristische analyses worden opgenomen in geavanceerde beveiligingsoplossingen, zodat ze nieuwe dreigingen kunnen detecteren vóórdat deze schade kunnen aanrichten.

Wat is een exploit beveiliging?

Om te weten te komen wat exploit beveiliging is, is het handig om eerst uit te leggen wat een exploit is. Een exploit is een stukje software dat gebruikmaakt van een kwetsbaarheid in de software van een apparaat om ongewenst gedrag te veroorzaken op de software of hardware van een apparaat. Zo kan er bijvoorbeeld malware worden achtergelaten of kan een cybercrimineel de controle overnemen. Een exploit is dus een direct gevaar voor uw organisatie. Zodra een kwetsbaarheid is ontdekt, zal iemand er een exploit voor proberen te ontwikkelen. Om die reden is een krachtige exploit beveiliging met dreigingscontrole en opsporing uw belangrijkste bondgenoot in de strijd tegen exploits. Deze beveiligingsoplossing spoort kwetsbaarheden op en zorgt er door middel van een patch voor dat deze worden opgelost. Hiermee voorkomt u het risico op exploits voor uw organisatie en daarmee onvoorziene hoge kosten en problemen.

Gedragsanalyse door machine learning

De twee bovengenoemde beveiligingsoplossingen alleen zijn tegenwoordig niet meer genoeg. Moderne cybercriminelen hebben een nieuwe manier gevonden om netwerken aan te vallen. Hierbij zijn zij niet langer afhankelijk van het gebruik van bestanden, waardoor het voorkomen van een aanval erg moeilijk wordt. Alleen de meest geavanceerde oplossingen herkennen dit type aanvallen. Daarom is het tegenwoordig mogelijk om software in te zetten die gedragsanalyses uitvoert op basis van machine learning. Deze software is speciaal ingericht om gedrag te analyseren en zorgt ervoor dat er voortdurend wordt vastgelegd wat er gebeurt op elk apparaat dat in aanraking komt met het bedrijfsnetwerk. Deze software is 24 uur per dag actief en zorgt dus voor een stukje extra beveiliging. Waar andere beveiligingssoftware reactief werkt, werkt de gedragsanalyse proactief. Deze manier van beveiliging kan een hoop ellende voorkomen.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl