Actueel | Blog

De informatie die in je privé modus ook zichtbaar blijft, is je IP-adres, jouw activiteit wanneer je een webservice gebruikt en je identiteit wanneer je inlogt op deze webservice, als voorbeeld Gmail.
Blog

Dataverzameling binnen de “incognito” browser modus

05-06-2020

Onlangs is het bedrijf Google aangeklaagd door gebruikers van de privémodus in de Chrome- browser, ook wel incognito modus genoemd, omdat het bedrijf binnen deze modus toch data schijnt te verzamelen van de gebruiker.

Google zelf reageert hierop dat zij altijd eerlijk zijn geweest in de manier van dataverzameling naar hun gebruikers, ook binnen de privémodus. Wij zijn daarom even op onderzoek uit gegaan wat er nu wel aan dataverzameling wordt gedaan binnen de incognito modus en wat er niet wordt opgeslagen aan data.

Informatie verzameling

De informatie die volgens Google niet zichtbaar is of wordt opgeslagen, is uw browsergeschiedenis, uw cookies en site data, ingevulde informatie in online formulieren en de toestemming die u websites geeft. Wanneer u dus alle openstaande vensters sluit die de incognito modus aan hebben staan, worden deze gegevens niet opgeslagen en zullen deze gegevens ook niet meer zichtbaar zijn. Echter is er wel een addertje onder het gras. De Chrome-browser wordt door het gebruik van de incognito modus gestopt in het opslaan van uw online activiteit in uw lokale geschiedenis, maar uw activiteit zoals uw locatie kunnen nog wel zichtbaar zijn voor derden.

Onder deze derden vallen onder andere:

  • De websites die u bezoekt plus de advertenties en resources die deze website gebruikt;
  • Websites waarbij u inlogt;
  • De provider van uw internet;
  • Zoekmachines, deze kunnen u binnen de incognito modus aanbevelingen doen op basis van uw locatie of activiteit;
  • De organisatie die het netwerk beheert dat u gebruikt.

De informatie die in uw privé modus ook zichtbaar blijft, is uw IP-adres, uw activiteit wanneer u een webservice gebruikt en uw identiteit wanneer u inlogt op deze webservice, zoals voorbeeld Gmail. Deze informatie is in de incognito modus van uw browser alleen zichtbaar voor zoekmachines, webservices, websites die u gebruikt en uw internet provider.

Opgeslagen data

Downloads en Bookmarks worden wel opgeslagen, ook binnen de incognito modus. In het kort: Zodra de incognito modus wordt afgesloten, zullen bepaalde gegevens dus verloren gaan, maar ook binnen deze modus kunnen er nog steeds gegevens worden verzameld over uw online activiteit.

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl