Veel mkb-ondernemers zijn zich (nog) niet bewust van de gevaren die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Een veelvoorkomende misvatting in deze sector is dat veel ondernemers denken dat ze niet interessant zijn als mkb’er. Dat is echter niet waar.
Veel mkb-ondernemers zijn zich (nog) niet bewust van de gevaren die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Een veelvoorkomende misvatting in deze sector is dat veel ondernemers denken dat ze niet interessant zijn als mkb’er. Dat is echter niet waar. Criminelen kijken namelijk eerst waar ze allemaal binnen kunnen komen, daarna pas kijken ze naar wat er eigenlijk te halen valt.
Veel bedrijven gaan vaak belabberd met cybersecurity om. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat jaarlijks tienduizenden middelgrote en kleine bedrijven te maken krijgen met een datalek.
Het behoeft geen uitgebreid betoog dat cybercriminaliteit de continuïteit van uw bedrijf ernstige schade kan toebrengen. Het bezorgt de ondernemer slapeloze nachten. Zijn onze systemen wel veilig genoeg? Hebben we er wel voldoende aan gedaan? Is het wel betaalbaar? Moeten we dit niet apart verzekeren? En de belangrijkste vraag is, wat als het mij overkomt?
Ons motto: voorkomen is beter dan genezen. Is dat duur en lastig te organiseren? Het antwoord daarop is kort en bondig: Nee!
Bij JDS bedrijfsautomatisering hebben we diverse opties die de nachtrust van de ondernemer op het gebied van IT-Security enorm kunnen verbeteren. Het maakt daarbij niet uit hoe groot uw organisatie is. Voor ieder bedrijf hebben we meerdere passende oplossingen.
Bij JDS beschikken we over manieren om wachtwoordmanagement vorm te geven, zodat apparaten moeilijker te hacken zijn. We leren klanten te denken volgens het ‘zero trust’ principe, vertrouw niets en niks, want geen enkele laptop, PC, camera of telefoon is veilig. Bovendien maken we noodplannen voor onze klanten.
Ons advies: “Neem digitale veiligheid serieus. Zorg dat u bewust wordt van de risico’s en onderneem actie, in plaats van achteraf stappen te moeten nemen om te redden wat er te redden valt.”
Terug naar het overzicht