Actueel | Blog

Bedrijfsautomatisering is tegenwoordig niet meer alleen een aantal apparaten neerzetten, aansluiten op het internet en klaar. Er komt veel meer bij kijken
Blog

Automatiseren, waar begint u als bedrijf?

18-07-2021

Bedrijfsautomatisering is tegenwoordig niet meer alleen een aantal apparaten neerzetten, aansluiten op het internet en klaar.

De overwegingen die komen kijken bij het inrichten van een ICT-landschap in 2021 zijn er beduidend meer dan 35 jaar geleden. Waar moet u dan allemaal aan denken? Wij helpen! Door deze drie vragen te stellen, vormt u zelf al een beter beeld van waar uw automatisering aan moet voldoen.

Hoe wilt u dat uw automatisering beschikbaar is?

On-premise of in de cloud? On-premise betekent letterlijk ‘op locatie’, wat inhoudt dat alle hardware bij u op locatie staat en ook op locatie volledig ingericht is. Een oplossing in de cloud betekent dat u gebruik maakt van een volledig geautomatiseerd datacenter ergens anders. U hebt dan middels een internetverbinding toegang tot uw eigen omgeving online. U kunt natuurlijk ook voor een hybride oplossing kiezen, waarbij u gedeeltelijk in de cloud werkt, maar ook op locatie.

Wat is de behoefte van uw bedrijf?

Automatisering is voor iedereen anders. Afhankelijk van de branche en vooral de werkzaamheden die u uitvoert, zullen uw eisen anders zijn. Werkt u bijvoorbeeld veel buiten de deur en maakt u veel gebruik van gesynchroniseerde agenda’s, dan is Microsoft Office 365 een oplossing. Heeft u veel te factureren aan klanten en heeft u hier overzicht in nodig, dan zou u kunnen denken aan een ERP-pakket. Maakt u gebruik van specifieke software die veel capaciteit nodig heeft? Dan moet uw omgeving daar wel op ingericht zijn, anders zal het hele systeem trager werken. Maak een rijtje van welke aspecten voor u van belang zijn in uw automatisering, zodat u een duidelijk beeld kunt vormen van de eisen.

Hoe moet u uw data beveiligen?

Automatisering gaat tegenwoordig niet zozeer alleen maar om het functioneel maken van uw omgeving, maar ook om het uitbannen van gevaren en risico’s. Met alle horrorverhalen over ransomware en datalekken is het van essentieel belang dat de omgeving waterdicht is. Zorg dus voor een goed antivirusprogramma, een sterke firewall en een back-up die up-to-date is. Hiermee beperkt u het risico dat uw omgeving geïnfecteerd kan raken, maar beperkt u ook de schade wanneer er onverhoopt wel iets gebeurt. De antwoorden op deze vragen bieden geen gedetailleerd plan van aanpak, maar wel een goed uitgangspunt voor verdere stappen om tot de automatisering te komen die bij u past. 

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl