Actueel | Blog

U moet kunnen werken zoals u gewend bent. Daarom kunt u in uw Cloud-omgeving ook gewoon gebruik maken van de software en/of applicaties die essentieel zijn voor uw bedrijf en uw werkzaamheden.
Blog

10x Cloud-voordeel

02-07-2018

Vorig jaar hebben wij het in ons column van Noord-Limburg Business al een keer gehad over de voordelen van werken in de cloud.

Werken in de cloud is nog steeds hot topic op dit moment en veel ondernemers hebben er in ieder geval van gehoord of zijn zelfs aan het overwegen om over te stappen. En niet zonder reden, er hangen veel voordelen aan het werken in de Cloud. Wij zetten ze graag voor u in onze blog nogmaals op een rijtje.

1. Overal toegankelijk

Altijd maar naar kantoor gaan om uw werk te doen, is verleden tijd. Door een werkplek in de cloud maakt het niet uit waar u bent, als u een internetverbinding heeft en een geschikt device kunt u uw werk uitvoeren.

2. Bring your own device

Over devices gesproken, ook daar bent u niet meer aan gebonden! Desktop, laptop, tablet, smartphone, thin client? De keuze is aan u.

3. Minder hoge investering in hardware

Wanneer u in de cloud werkt, maakt u gebruik van een volledig geautomatiseerd datacenter op een andere locatie. Dat betekent dat u minder investeringen hoeft te doen om er voor te zorgen dat u zelf een volledige omgeving op locatie heeft staan.

4. Minder stroomkosten

Minder hardware betekent automatisch ook minder stroomkosten. Niet alleen vanwege de stroom die de hardware verbruikt, maar ook de airco die anders nodig is om de apparatuur te koelen.

5. Maandelijks aanpasbaar

Weg met het van tevoren inschatten van de omvang van uw abonnement! U kunt per maand uw werkplek(ken) opzeggen of dan wel extra toevoegen aan uw abonnement. Ideaal wanneer u onverwacht extra medewerkers in dienst neemt bijvoorbeeld.

6. Echt totale ontzorging

Van inrichting tot beveiliging, van de fysieke omgeving tot de service, alles wordt ontzorgd wanneer u werkt in de cloud.

7. Security blijft up-to-date

Aangezien echt alles ontzorgd wordt, hoeft u zelf ook minder maatregelen te treffen om uw systemen te beveiligen. U bent altijd verzekerd van een omgeving die voorzien is van doeltreffende beveiligingsmaatregelen en ook het onderhoud wordt voor u uit handen genomen.

8. Geen onvoorziene licentiekosten

We houden het thema ‘uit handen nemen’ even vast, want ook alle benodigde licenties zullen voor u afgesloten worden. U betaalt een vaste maandprijs per werkplek juist voor deze volledige ontzorging. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat er onvoorziene kosten bij komen, qua werkplek in ieder geval.

9. Back-up

Vaak kunt u bij het afsluiten van uw cloud abonnement ook aangeven dat u een back-up wilt hebben van uw gegevens en/of mail. Uw IT-partner zal dan zorgen voor het veilig stellen en bewaren van uw gegevens, mocht er onverhoopt iets fout gedaan waardoor u gegevens kwijtraakt, zijn ze ook zo weer hersteld.

10. Eigen software/applicaties

U moet kunnen werken zoals u gewend bent. Daarom kunt u in uw cloudomgeving ook gewoon gebruik maken van de software en/of applicaties die essentieel zijn voor uw bedrijf en uw werkzaamheden.

Het is niet gek dus dat veel ondernemers ‘de cloud in gaan’. Toch kan het zijn dat een andere oplossing voor uw bedrijf het meest optimaal is. 

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl