JDS
Stories

businesscase

Bulstra tevreden over JDS

businesscase

Migratie naar Heerenveen én de cloud

Bulstra Transport is in september van dit jaar naar de locatie van Portena Logistiek in Heerenveen verhuisd. “Wij zijn één bedrijf met twee bv’s”, vertelt Folmer Schotanus, hoofd ICT bij Portena en Bulstra. “Door de huisvesting te delen op dezelfde locatie besparen wij kosten en halen we meer synergievoordeel door het uitwisselen van vrachten. Vóór de verhuizing gebruikten wij al lange tijd het softwaresysteem LogisticManager van JDS, dat qua functionaliteiten goed voldeed. Het gaat hierbij om de onderdelen transportmanagementsysteem (TMS), Mobile en Statusweb. Het warehousemanagementsysteem (WMS) is bij ons niet in gebruik, omdat de opslag door Portena wordt gedaan.”

Geen corebusiness

Het softwaresysteem LogisticManager was dus voor Bulstra geen nieuwe ICToplossing, dat speciaal ontwikkeld is voor wegvervoerders en expediteurs in het midden- en klein segment. “Wél nieuw was dat we bij de migratie zijn overgegaan in de cloud”, zegt Schotanus. “Het beheer en onderhoud van de server is niet onze corebusiness en vindt nu plaats bij JDS in Venray. We zijn overgegaan op de servers van JDS die in Venray staan. Hierdoor waren we gedurende vier uur uit de lucht. Hoewel de onlineportal Statusweb beschikbaar was voor klanten, werd deze niet geüpdatet met actuele data. Klanten waren hierover van tevoren geïnformeerd. Met Statusweb kunnen klanten normaal gesproken zelf realtime de statussen van hun zendingen inzien. Zij hebben toegang tot hun eigen omgeving binnen Statusweb. Ondanks dat we voor de migratie een keer hebben proefgedraaid, was het spannend hoe het zou verlopen. Maar het is allemaal zo goed als vlekkeloos verlopen.”

Het familiebedrijf Bulstra is sinds 1929 actief in de distributie van stukgoederen door Nederland. Hiervoor bestond het bedrijf enige jaren uit een beurtschipperij, eerst alleen in Friesland, maar later ook in de rest van Nederland. Door de jaren heen zijn de verschillende facetten van vervoer een specialisatie geworden. Het laatste decennium werden vooral snelheid en stiptheid van belang. Daarom sloot Bulstra zich in 1986 aan bij de TeamTrans Groep, waardoor een 24-uurslevering door heel Nederland mogelijk werd. Klanten vinden het steeds belangrijker om hun zendingen te kunnen volgen. Ook chauffeurs kunnen met het ICT-onderdeel Mobile onderweg realtime de statussen van de zendingen checken en alles ter plekke bijwerken.

Support

Met de overstap naar de cloud heeft Bulstra geen omkijken meer naar het beheer en onderhoud. Schotanus: “Met een lokale ICT-oplossing is er meer risico op een storing in je infrastructuur. Dat gevaar lopen we niet meer, alleen nog wel voor internet. Maar dit risico is beperkt doordat we met verschillende providers werken. Ook zijn de back-upprocessen nu bij JDS geregeld. Over de support door JDS zijn wij erg tevreden. Met de omzetting naar de cloud moest de aansturing van de printers worden aangepast. Ook daarmee heeft JDS ons goed geholpen. Hoewel JDS gevestigd is in Venray en wij in Friesland heeft dat niet tot problemen geleid. Als er echt iets aan de hand is, zijn ze er.”

Terug naar JDS Stories

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl