Cyber security MKB
voor een veilige online omgeving

Wat is cyber security

Cyber security is het beschermen van computers, systemen, servers, programma's en netwerken tegen digitale aanvallen. Deze aanvallen zijn vaak gericht op het online verwijderen of wijzigen van persoonlijke of gevoelige informatie. Ze kunnen zowel van binnenuit de organisatie als buitenaf komen.

Het doel van cyber security is om aanvallen tegen te houden zodat bedrijfsprocessen zonder problemen kunnen doorlopen.

Volledige controle
Opslag & back-up
Optimale beveiliging
JDS Support

Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen contact met u op!

Bedrijfsnaam

Bedankt voor het invullen.
Uw gegevens zijn verzonden!

Cybercrime

Cybercrime is een vorm van criminaliteit dat online plaatsvindt. Het betekent hetzelfde als computer criminaliteit of internet criminaliteit.

Deze misdaden worden gepleegd door middel van ICT, dus een mobiel, computer of tablet, en richt zich op andere ICT.

Bij cybercrime kunt u denken aan het stelen van bankgegevens of het verspreiden van virussen. Voorbeelden van cybercrime zijn hacking, ddos aanvallen, phishing, ransomware en malware.

Phishing campagnes

Phishing is een online misdrijf waarbij criminelen u in de verleiding brengen om persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden of pincodes, te delen.

Veel slachtoffers krijgen een bericht via e-mail of SMS dat zo echt lijkt, dat ze deze vertrouwen en het openen. Het bericht komt dan van een 'bekende organisatie' die hen een verzoek doet. De gedupeerde wordt bijvoorbeeld gevraagd naar een website te gaan, door middel van een link, en wanneer zij toehappen zijn ze binnen mum van tijd al hun gevoelige informatie kwijt.

Met een phishing campagne kunt u op een slimme en strategische manier uw medewerkers bewuster maken van online veiligheid.

1
2
3
4

DDOS aanval

Een distributed denial of service (ddos) aanval is een misdaad waarbij criminelen de online diensten of servers en netwerkapparatuur van uw bedrijf aanvallen. Het gevolg is dat uw bedrijf nauwelijks tot niet meer bereikbaar is voor uw medewerkers of klanten.

Bij een DDOS aanval maakt een groep criminelen regelmatig gebruik van een botnet. Dit is een netwerk van gehackte computers die vanuit één centraal punt worden aangestuurd.

In de praktijk krijgt het doelwit, vaak een server, tijdens een aanval ontzettend veel verzoeken vanaf meerdere computers. Dit moet de server allemaal verwerken, wat leidt tot een blokkade van de website of zelfs het crashen van de server.

Er zijn twee soorten DDOS aanvallen:

 • DDOS aanval op de internetverbinding

Het doel van deze aanval is om uw internetverbinding overbelast te laten raken. Hiermee kunnen diensten die draaien op het internet niet meer uitgevoerd worden.

 • DDOS aanval op de website

Bij deze aanval wordt een deel van uw website bestormd met, op het eerste oog lijkende, legaal verkeer. In feite zijn het computers met een virus. Hierdoor is het gevolg dat de website slecht bereikbaar is voor bezoekers.

Netwerkbeveiliging

Netwerkbeveiliging gaat over het treffen van maatregelen die risico's omtrent de communicatie via netwerken beheerst. Dit geldt voor zowel hardware als software. Met deze beveiliging kunt u uw netwerk en data beter beschermen.

De voordelen van netwerk beveiliging

 • Geschikt voor zowel hardware- als softwaretechnologieën
 • Gericht op diverse bedreigingen
 • De beveiliging zorgt ervoor dat de bedreiging zich niet verder kan verspreiden over uw netwerk

Ransomware

Ransomware betekent ook wel gijzelsoftware. Bij deze actie blokkeren criminelen uw computer of bewerken ze uw bestanden, met als gevolg dat u hier niet meer bij kunt.

In ruil voor deze actie eisen de criminelen vaak een bedrag in de vorm van online geld. Bijvoorbeeld bitcoins. U moet dus betalen om uw computer of bestanden weer terug te krijgen.

Aangezien het doel van ransomware vaak financieel gewin is, is het aan te raden om uw netwerk te beschermen. Helaas bestaat er geen wondermiddel tegen aanvallen van ransomware. Toch zijn er een aantal maatregelen die u als bedrijf kunt nemen, waardoor u ransomware kunt voorkomen.

 • Voorzie uw programma's en systemen altijd van de nieuwste updates
 • Gebruik een antivirus programma en houdt deze ook up-to-date
 • Maak waar mogelijk gebruik van een tweestapsverificatie
 • Open geen mailtjes en bijlagen van vreemde afzenders
 • Leer uzelf en uw team hoe u phishing mails kunt herkennen
 • Maak gebruik van sterke en moeilijk te raden wachtwoorden
 • Maak regelmatig back-ups van uw bestanden en het volledige computer systeem
 • Beperk de mogelijkheid tot het downloaden en installeren van software. Zo heeft u minder snel besmette programma's op uw computer die afkomstig zijn van het internet

Zakelijk wachtwoordbeheer

Om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen tegen virussen en digitale aanvallen, is het aan te raden om gebruik te maken van een wachtwoord management programma.

Het is essentieel om uw wachtwoorden veilig te houden en uw bedrijfsgegevens en belangrijke IT-systemen te beschermen tegen dreigingen van buitenaf.

Met Passportal bent u voorzien van zakelijk wachtwoordbeheer. Dit biedt een veilige thuisbasis. Passportal geeft uw bedrijf een aantal voordelen voor het beveiligen van uw wachtwoorden. Daarnaast biedt het gebruik van Passportal nog veel meer voordelen om uw bedrijf zo optimaal mogelijk te beveiligen.

 • Mogelijkheid tot het kluizen van uw wachtwoord
 • Snel toegang verlenen of intrekken
 • Snel en eenvoudig inloggen met slechts één klik

Wilt u meer weten over zakelijk wachtwoordbeheer met Passportal? Neem dan hier contact met ons op.

Organisatie online beschermen

Veel organisaties en bedrijven zijn in het bezit van persoonlijke gegevens van bijvoorbeeld medewerkers of klanten.

Ook speelt ons leven zich steeds meer en steeds vaker online af. We doen online de boodschappen, we betalen online en we praten online met onze vrienden. De hoeveelheid informatie breidt zich iedere dag steeds meer uit. Een groot deel daarvan bestaat uit persoonlijke informatie.

Inbreuk in privacy is daarom een groot gevaar. Zo kunnen bijvoorbeeld medische gegevens of bankgegevens in handen van derden vallen. U wordt gehackt en/of uw identiteit wordt gestolen.

Een manier om uw online privacy te beschermen is door ervoor te zorgen dat uw communicatie veilig is. Maak gebruik van een router waarbij het wachtwoord uniek, sterk en moeilijk te raden is. Daarnaast kunt u gebruik maken van een WPA- authenticatie om ervoor te zorgen dat niemand op uw netwerk kan meeliften.

Aan de slag met cybersecurity van JDS

Bent u op zoek naar een ICT-specialist op het gebied van cloudoplossingen, security en ICT-beheer? Neem dan hier contact met ons op.

contact

 • vast bedrag per maand
 • optimale beveiliging
 • volledige back-up en controle
 • monitoring en actief beheer 
 • werken vanaf elke locatie, op elk device
 • mogelijkheid tot 24x7 support

Andere diensten van JDS

Moderne Werkplek

Werken in de cloud met grip op de kosten en de zekerheid van een veilige, stabiele en snelle werkplek tegen een vast tarief per maand. De Moderne Werkplek biedt organisaties een betrouwbare en flexibele ICT-oplossing.

Security

Beveilig uw organisatie optimaal zodat u zorgeloos kunt werken. Bij JDS smart IT solutions denken wij vanaf het eerste moment mee over een optimale beveiliging voor uw bedrijfssituatie. U wilt toch verzekerd zijn van een veilig netwerk?

(hybride) cloudoplossingen

Wij verzorgen complete cloudoplossingen. Of het nu gaat om een Moderne Werkplek in de cloud, een Microsoft 365 oplossing, een totale hosted oplossing of juist een hybride oplossing, wij bieden bedrijfsspecifieke oplossingen.

ICT-Beheer

Om uw organisatie volledig te kunnen ondersteunen bieden wij diverse oplossingen op het gebied van cloudoplossingen, de Moderne Werkplek, IT-security, telefonie en internet. Met onze eigen Managed Services garanderen wij de stabiliteit en zekerheid van uw netwerk. 

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 450
5800 AL Venray

Contact

Openingstijden:

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vrij: 8:00 - 16:30

+31 (0)478 585 457

contact@jds.nl