Een goede security is van groot belang

Tegenwoordig zie je steeds vaker berichtgeving over bedrijven die worden gehackt door cybercriminelen, waardoor gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Dit is niet alleen bij grote organisaties het geval, maar zeker ook bij middelgrote of kleine organisaties; cybercriminelen maken hierin geen onderscheid. Anno 2020 worden cybercriminelen steeds brutaler en slimmer en zoeken zij voortdurend naar kwetsbaarheden in de beveiliging van een bedrijf. Het is daarom van groot belang dat je IT-security up to date is en deze ook blijft. Wat vorig jaar nog een goede beveiliging was, kan dit jaar alweer achterhaald zijn.

Waarom een goede security zo belangrijk is?

Elk bedrijf heeft data te beschermen, maar niet elk bedrijf neemt dat serieus. Maar security in de vorm van een firewall is niet enkel om je data veilig te houden, het heeft ook als doel om jouw bedrijfscontinuïteit te waarborgen en om te bepalen wie waar bij mag en welke acties binnen een netwerk uitgevoerd mogen worden. Als je thuis werkt, hoe kom je dan bij jouw bedrijfsdata? Als je meerdere panden hebt verspreid over meerdere locaties, hoe zorg je dan dat iedereen kan samenwerken? Hoe voorkom je dat jouw servers gebruikt worden om andere bedrijven/personen aan te vallen? Hoe wij dit bij JDS aanpakken? Lees hieronder verder over de partners die wij hebben gekozen voor onze beveiliging.

Firewall van Fortinet

Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk om een bedrijf ‘aan te vallen’ en de bedrijfsactiviteiten te verstoren. Een firewall is je eerste verdediging. De kwaliteit van de firewall kan echter verschillen. Niet alle merken zijn even alert met het updaten van de software (firmware). Fortinet updatet de producten met grote regelmaat, wat er voor zorgt dat kwetsbaarheden in de verdediging snel hersteld worden. Alleen een firewall plaatsen, is niet voldoende. Er moet ook iemand zijn die het beheer ervan op zich kan nemen.

Wij gebruiken Fortigate firewalls, van het bedrijf Fortinet. Dit zijn next generation firewalls (NGFW’s – apparaten die een complete suite aan veiligheidsmaatregelen bieden) die hoog aangeschreven staan in onafhankelijke onderzoeken. De firewalls zijn in gebruiksgemak, mogelijkheden, veiligheid en betaalbaarheid één van de beste, zo niet de beste.

Eset

Bij Eset nemen we producten af op het gebied van beveiliging, zoals: antivirus en anti-spamsoftware, e-mail beveiliging, 2FA-inlogbeveiliging. Ook deze zijn van belang als het aankomt op IT-security. E-mail wordt veel gebruikt door cybercriminelen om fraude te plegen., CEO fraude bijvoorbeeld, waarbij een medewerker een e-mail krijgt van de CEO met daarin de vraag om een bedrag over te maken naar een rekening. Deze e-mail is op een manier geschreven die erg betrouwbaar overkomt. Daarom is e-mailbeveiliging dan ook erg belangrijk. Niet alleen om CEO fraude tegen te gaan, maar zeker ook om overige privacygevoelige gegevens die via e-mail achterhaald zouden kunnen worden te beveiligen. Een antivirussoftware kan voorkomen dat een cybercrimineel het systeem kan aanvallen door een virus te verspreiden op het netwerk van het bedrijf, maar ook voor deze software geldt dat hij goed up to date moet blijven om zijn werk goed te kunnen doen.

Wilt u meer uitleg over het belang van goede beveiliging? Onze eigen Jeffrey Kosman heeft een informatief interview gegeven aan Noord-Limburg Business: Klik dan hier!

GA TERUG