Beheer

JORIS Managed Services

Elke MKB organisatie kent de noodzaak van een goed werkende ICT omgeving. Het doen van zaken zonder gebruik te maken van ICT is niet meer voor te stellen, dat geldt voor elk type van bedrijf, in elke branche. 

De uitdaging:

Elke MKB organisatie kent de noodzaak van een goed werkende ICT omgeving. Het doen van zaken zonder gebruik te maken van ICT is niet meer voor te stellen, dat geldt voor elk type van bedrijf, in elke branche. Vaak draaien totale  bedrijfsprocessen op het netwerk.

Nieuwe werkplekken of servers worden aangeschaft indien de oude kapot gaan of als er een nieuwe medewerker bij komt.

Beheer wordt uitgevoerd als het zo uitkomt of hoognodig is (break- fix), maar niet volgens een vooropgesteld plan

De meeste MKB'ers hebben diverse onderhoudscontracten met verschillende leveranciers. Vaak zijn deze contracten nuttig, maar ondoorzichtig wanneer zich een calamiteit voordoet.

Een veel gehoorde klacht is dan ook dat men het gevoel heeft dat de kosten voor de  ICT veel te hoog en niet transparant zijn.

Voor een ondernemer in het MKB zou de ideale situatie zijn  dat alles met betrekking tot ICT/automatisering gewoon zonder zorgen draait. Soms zijn er specialistische klussen die door de eigen mensen niet kunnen worden uitgevoerd, dan moeten er extra kosten worden gemaakt. Want ICT beheer is toch een écht vak met échte specialisten.

Doordat er eerst op het moment zelf gereageerd wordt op storingen dan wel fouten, ontstaat er een situatie waarbij tijdens reparatie de eigen medewerkers gedwongen stil zitten of niet aan hun pc kunnen werken. Dit is kostbare tijd voor de organisatie.

Omdat storingen altijd op het verkeerde moment komen, onderdelen vaak op zich laten wachten en de business nauwelijks kan wachten, moeten er noodoplossingen worden gezocht, welke weer meer tijd en geld kosten.

Maar, de oplossing is voorhanden .... er gloort licht aan de horizon.

De oplossing: Managed Services

Managed Services, een begrip dat vragen oproept, want wat is het nou eigenlijk? Managed Services bevat vele activiteiten zoals:

 

 • Pro actieve monitoring 24x7
 • Storingsdienst 24x7
 • Voortijdige signalering van mogelijke storingen/problemen
 • Variabele reactietijden
 • Beheer van uw complete ICT omgeving
 • Duidelijke afspraken
 • Vast maandbedrag

Door middel van Managed Services kunnen wij u een ICT omgeving bieden "zonder zorgen".

Met behulp van specifieke software houdt JDS uw systemen continue nauwlettend in de gaten. Dit geldt voor servers en voor werkstations.

Hierdoor kunnen we sneller en adequater reageren op storingen/problemen, in een aantal gevallen zelfs voorkomen, waardoor uw continuïteit van het bedrijfsproces wordt gewaarborgd.

Er zijn diverse redenen waarom Managed Services voor uw bedrijf een grote meerwaarde kan hebben. Denk hierbij aan:

 

 • Inzicht in uw IT kosten (maandelijks vaste kosten) Single Point of Contact (er is maar 1 leverancier)
 • Meer flexibiliteit in uw ICT-omgeving
 • U verhoogt  de continuïteit van uw bedrijf doordat u de continuïteit van uw ICT-omgeving verhoogt
 • U wilt, net als wij, problemen vóór zijn.
 • U heeft toegang tot onze ServiceDesk
 • U geniet voorrang op anderen met break fix

Natuurlijk zullen er altijd storingen zijn die onverwacht komen. Maar door continue monitoring wordt het risico van downtime veel kleiner.

Ook indien u binnen uw bedrijf reeds een systeembeheerder in dienst heeft, is ons aanbod van diensten zeker een overweging waard. Deels om de systeembeheerder wat "vervelend" werk uit handen te nemen zoals backups controleren, patches installeren, bewaking van het systeem.  Deels om er voor zorg te dragen dat er een continue bewaking is van de gezondheid van uw ICT-omgeving. Nemen we daarbij in ogenschouw dat ook uw systeembeheerder met verlof gaat, op cursus moet, ziek kan zijn dan wel om andere reden niet (volledig) aan de dagelijkse taken toekomt, wij kunnen u ook als tweede lijns ondersteuning van dienst zijn.

JDS biedt in combinatie met Managed Service ook een "virtuele" systeembeheerder aan. Deze systeembeheerder is in dienst van JDS maar komt periodiek bij u over de vloer. Zodoende raakt hij bekend met het bedrijf, het bedrijf met hem en hoeft er niet elke keer alles te worden toegelicht.

De term periodiek is vrij invulbaar. U wilt dat er elke week iemand 1 of 2 uur komt kijken naar uw systeem en de lopende vragen behandelt, dan kan dat. Veelal is het echter zo dat een virtuele systeembeheerder 1 maal per week of 1 maal per maand bij de klant op locatie aanwezig is.

Hoe kunnen we nu toch besparen op de ICT kosten:

 

 • Bij het uitbesteden hebt u uw ‘eigen' beheerder op de tijden waarop dit ook nodig is. Hij zal er niet zijn wanneer dat niet nodig is. Hierdoor spaart u de personeelskosten van een systeembeheerder.  
 • Door meer efficiency, gebruik van procedures, kennis en standaardisering heeft JDS alweer een kostenbesparing voor u te pakken.  
 • ICT-kosten hebben een hechte relatie met complexiteit. Het kan onbetaalbaar worden om binnen de eigen organisatie deskundigheid op alle ICT-gebieden in huis te hebben en op peil te houden. JDS verplicht zijn medewerkers op jaarbasis de meest relevante cursussen op ICT gebied te volgen. Doordat er meerdere specialisten zijn, staat de systeembeheerder die op uw locatie het meest  frequent komt, niet alleen in geval van moeilijke zaken.
 • De ontwikkelingen in de automatisering gaan snel. Kennis die vandaag nog actueel is, kan morgen verouderd zijn. Daarom vraagt goed onderhoud en beheer een constante investering in bijscholing en training. Maar zelfs een organisatie met actuele ICT kennis blijft kwetsbaar. Wie neemt de taken over bij ziekte of verlof? Daarvoor kunt u geen extra personeel permanent beschikbaar houden.

Uw interesse gewekt en wilt u weten wat Managed Services voor u betekent ?

Neem contact op met uw accountmanager van JDS, bel met kantoor op 0478-585457 of stuur een mailbericht naar Verkoop@jds.nl

Wij leggen u graag uit wat voor uw onderneming de mogelijkheden zijn!


Laatste nieuws
BS Morgen Master: AVG

BS Morgen Master: AVG Op dinsdag 6 februari mochten wij gastheer zijn voor...Lees meer »

ICT & Logistiek 2017

Over twee weken is het zover, dan vindt de ICT & Logistiek...Lees meer »

Wij zoeken nieuwe collega's!

Nadat wij vorig jaar ons pand hebben uitgebreid, is het nu tijd...Lees meer »

JDS Assist-IT module

 

Maak eenvoudig een snelle verbinding tussen uw computer en onze helpdesk. Op deze manier kunnen wij u razendsnel van dienst zijn en het probleem samen met u oplossen.